Vanda Pálková - Sladké mámení

Bára Cetkovská - Cake Bar

Míša Landová - Víkendové pečené

Iva Rohačová - Timinka Sladké umění

Radka Vrzalová - Bezlepková matka

Linda Pereslény Zemánková - 59 sweets

Iveta Košíková - Torty Zeiko

Kdo stojí za projektem cukrářskeho klubu?

Vanda Pálková je hlavní tváří značky Sladké mámení - revoluce ve zdobení od roku 2016. Zastřešuje celý tým lidí, který vytváří pro klienty v České republice a na Slovensku kvalitní cukrářské vzdělání.

Je propagátorka zdobení krémem, autorka luxusní cukrářské sady BE FINEST na květinkové zdobení. Absolvovala řadu cukrářských školení, mimo jiné v Jižní Koreji, Thajsku, Dubaji a Rusku. Osobně vyškolila téměř 600 zájemců o zdobení krémem.

S týmem dalších profesionálů z České republiky a ze Slovenska natočila přes 300 výukových cukrářských videí. Kurzy již absolvovalo více než tři tisíce lidí.  

Prostřednictvím online výuky sdružuje milovnice a milovníky pečení a zdobení cukrářských produktů.

Časopis Apetit - 5/2019

V květnovém čísle časopisu Apetit si můžete v části VIP dotazník přečíst informace o cukrárském klubu.

Časopis Apetit - 2/2018

V únorovém čísle časopisu Apetit si můžete v části Buďte jak oni přečíst článek, jak začínala. 

 Jestli vás zajímá více o Vandě a co děla i před tím, než založila značku Sladké mámení, podívejte se na video níže.

Bára Cetkovská, v České republice a na Slovensku vystupuje od roku 2018 pod značkou CakeBar.cz.

Není to tak dávno, byla jako vy. Začalo to v roce 2014, prvním dortem k 1. narozeninám syna. Začalo ji to bavit, pekla pro rodinu, přátele.

V roce 2018 si otevřela vlastní cukrářskou provozovnu. Miluje pečení a zdobení a vždy se snaží dosáhnout takového dortu, který nejen chutná skvěle, ale vyjadřuje i kreativitu a sedí dle zadání klienta.

Tráví stovky hodin testováním mnoha technik... Dokud to není perfektní.

S Bárou se potkáte v kurzu Malovaný piškot, Sametový efekt, Ultra čoko tartaletka.

Malá ukázka, co vše Bára vytváří

Míša Landová, v České republice a na Slovensku vystupuje od roku 2012 pod značkou Víkendové pečení.

Její láska k pečení začala už před lety, tehdy zcela nevinně občasným koláčem nebo buchtou. Pak přišlo období potahovaných dortů a byla zcela lapena do sladké sítě.

Začala psát blog o pečení (Víkendové pečení), kde najdete přes 350 receptů, a navštěvovat cukrářské kurzy. Velký zlom přišel na konci roku 2018, kdy začala vést kurzy pro veřejnost v Ola Kale, a započala tak svou novou kariéru. Dnes je z ní blogger a lektor na plný úvazek a svou práci si doslova užívá. Ráda se potkává s novými lidmi, které pečení baví a chtějí se naučit něco nového. 

Potkat se můžete na fyzických kurzech v Praze, Brně, Plzni, Hradci Králové a Bohumíně. V létě 2020 vydalá svou první knihu. S Míšou se potkáte v kurzu Makronky a Víkendové dortíky.

Malá ukázka, co vše Míša vytváří

Iva Roháčová v České republice a na Slovensku vystupuje od roku 2013 pod značkou Timinka - sladké umění.

Je  „vyučená“ inženýrka, 18 let jsem vlastnila a jako jediný zaměstnanec i táhla reklamní firmu.

S cukrařinou začala jako hodně maminek, na první narozeniny svého staršího syna (2011) spáchala „něco jako dort“ a pak už se to s ní táhlo.

Navštívila mnoho kurzů, povětšinou u zahraničních lektorů a dnes sama učím ostatní, mojí dominantou je airbrush, malování a modelování. Momentálně sní o své vlastní výrobně.

Ráda ladí chutě i design dortu do posledního detailu, objevuje nové techniky, má ráda volnost při tvoření a výzvy, které ji posouvají dopředu.

V roce 2017  se zúčastnila své první velké soutěže, Gastro Hradec Vitana cup a tam vyhrála v kategorii Cukrář umělec se svou sladkou „Sbírkou motýlů“. Na základě této práce ji také oslovili manažer a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů, kde působí dodnes. Je v týmu specialista na skulptury, jedlé sochy.

Další ocenění: Gastro Hradec Vitana cup 2017(mistrovství republiky) - první místo v kategorii Cukrář umělec, sbírka motýlů.

 

Gastro Hradec Vitana cup 2018 - první místo v kategorii Cukrář umělec, pražský orloj, absolutní vítěz soutěže napříč kategoriemi.

Villeroy & Boch Culinary World Cup (světový pohár) Lucembursko 2018 - páté místo, skulptura na téma Český kubismus

ICA Olympics Německo 2020 (olympiáda) - jedenácté místo, skulptura na téma Babiččina kuchyně

S Ivkou se potkáte v kurzu Airbrush, malování a modelování.

Malá ukázka, co vše Iva vytváří

Radka Vrzalová, v České republice a na Slovensku vystupuje od roku 2018 pod značkou Bezlepková matka.

Přes 13 let se zabývá bezlepkovou a dalšími přidruženými dietami k onemocnění celiakie.

Vše vzniklo kvůli první dceři, které byla celiakie diagnostikována už ve 3 letech. Chopili se toho s manželem radikálně a 8 let začali vařit a připravovat dceři svačiny a obědy do školky a školy tak, aby neměla pocit, že je JINÁ… Pro potřeby dalších rodin se stejným problémem vznikla později stránka bezlepkovamatka.cz.

Původním povoláním je forenzní genetička a soudní znalkyně pro potřeby Policie České republiky. V současné době pracuje na krajské hygienické stanici, na oddělení hygieny výživy.

Protože ji potraviny a jejich zpracování bylo vždy velmi blízké a studoval podobné obory, snažila se a dodneška se snaží vytvořit recept na něco dobrého a třeba i zdravého pro všechny, kdo si zrovna nemohou v potravinách moc vybírat.

Troufá si říci, že rozumí i spletitým zákonům a vyhláškám, které se týkají alergenů v potravinách a jejich sledování v potravinářských provozech. Tyto zkušenosti nabrala ve své praxi technologa a manažera kvality v potravinářské firmě.

Díky nemoci naší dcery se setkala s řadou dalších rodičů a pacientů nejen s bezlepkovou dietou, kteří chtěli dobře, pestře a kvalitně jíst i přes svá dietní omezení.

Fyzické kurzy pořádá v Praze, Jihlavě a v Českých Budějovicích. Vždy v perfektně vyčištěném a dekontaminovaném prostředí.

Mohli jste ji sledovat i v médiích. Například v pořadu Gejzír od České televize, při rozhovoru v Českém rozhlase o vaření bez lepku a ve vánočním díle magazínu Dámská jízda, v seriálu časopisu Apetit o bezlepkovém vaření, na webu kritiky.cz a na serveru Styl ŽIVOTA.

Radka za 13 let vytvořila a přetvořila pro zdravotní diety stovky receptů. Za podpory nakladatelství Grada vznikly 3 kuchařky, ve kterých najdete přes 350 receptů. Podílela se na vývoji 3 nových výrobků od Natural Jihlava.

S Radkou se potkáte v kurzu Základy bezlepkového pečení.

Malá ukázka, co vše Radka vytváří

Linda Pereslény Zemánková, v České republice a na Slovensku vystupuje od roku 2017 pod značkou 59 sweets. 

Patří na Slovensku a v České republice k špičkám ve svém oboru.

Na fyzických kurzech proškolila více než 500 lidí. Na kurzy je težké se dostat, jsou hned vyprodané.

Zúčastnila se několika soutěží v ČR a SR, s umístěním na předních místech.

V roce 2017 byla v Miláně na celosvětové soutěži jako porotkyně.

Aktivně se vzdělává u nás i v zahraničí. Má za sebou přes 30 kurzů a masterclass školení.

S Lindou se potkáte v kurzu Pralinky.

 

Malá ukázka, co vše Linda vytváří

Iveta Košíková, v České republice a na Slovensku vystupuje od roku 2015 pod značkou Torty Zeiko. 

Ing. Iveta Košíková (Torty Zeiko) patří na Slovensku a v České republice k výrazným umělcům. Studovala na katedře designu (Fakulta umění Technické univerzity v Košicích).

Její tvorba je jedinečná. Mimo jiné maluje na objednávku na textil své vlastní autorské originály (Maľovaný textil Zeiko). Pravidelně se účastní soutěží jak u nás, tak v zahraničí, často s umístěním na předních místech.

  • GRAND PRIX - Expo Sweet Warszawa 2020
  • Gold Medal  - Expo Sweet Warszawa 2020
  • "Commended" CAKE INTERNATIONAL sum. on screen 2020
  • Podtatranské múzeum - autorská výstava 2020
  • reportáž Reflex TV Markíza 2020
  • British Fantasy Collaboration 2020
  • Couture Cakers International 2020
  • Couture Cakers International 2019
  • "Editors Choice" CakesDecor.com (3x)
  • "Cake Decorator of the Week" CakesDecor.com (2x)
  • 1. místo - 7. cukrárska výstava a súťaž Trenčín 2019
  • Bronze Medal - Expo Sweet Warszawa 2019
  • Výstava Dvorné dámy Zvolen 2019
  • Remeslo týždňa
  • 1. místo - Súťaž v zdobení tort 2018 Trenčín
  • Výstava Kaštieľ Smižany 2018

Malá ukázka, co vše Iveta vytváří